تبلیغات
{مقالات دانشگاهی} - ویتامینها و املاح (ویتامینB3)

 ویتامینها و املاح (ویتامینB3) ... زیست شناسی ,

ویتامینB3

 


ویتامین
B3خانواده ویتامینB اعضاء زیادی دارد، شما تاکنون در این خانواده با چند ویتامین آشنا شده اید یکی دیگراز این ویتامینهاB3یا نیاسین است.
این ویتامین درمان کننده بیماری مهلک پلاگر است که پیش از کشف
B3، جان بسیاری از ایتالیایی ها ، اسپانیایی ها و حتی آمریکایی های قرن 18 را گرفت.
پیش از کشف این ویتامین تصور می شد پلاگر یک بیماری ویروسی یا میکروبی است که افراد خانواده های فقیر را مبتلا می سازد اما با کشف
B3 ، در ابتدای قرن بیستم علت و راه درمان آن شناخته شد .
B3 جزء ویتامینهایی است که در شرایط مختلف مقاوم است . از اینرو به راحتی هدر نمی رود ، این ویتامین در بسیاری از مواد غذایی مثلذرت یاگندم به صورت ترکیب با مواد دیگر وجود دارد که پیش از شکسته شدن جذب بدن نمی شود . در آمریکای لاتین قوت غالب سرخپوستان ذرت بود آنها برای تهیه غذا ابتدا ذرت را در آب آهک می خیساندند و با این کار ویتامینB3 موجود در آن را آزاد می کردند ، بدون اینکه دقیقا بدانند با این کار از ابتلا به پلاگر پیشگیری می کنند . در بررسی های اپیدمیولوژیک آتی دیده شد در مناطقی که از آرد تصفیه شده خصوصا آرد ذرت استفاده می کردند ، بیشترین میزان ابتلا به این بیماری دیده شده است  .
برای کشف این ویتامین تحقیقات بسیاری خصوصا بر روی سگها صورت گرفت و حتی در انجام یک بررسی برای مدتی به زندانیان یک زندان غذایی دادند که از ویتامین
B3فقیر بود ، همه آنها به پلاگر مبتلا شدند و با دادنB3 علائم پلاگر درآنها برطرف شد .
ویتامین
B3 چه نقشهایی در بدن دارد ؟
-این ویتامین در ساختمان ماده ای در بدن شرکت می کند که بسیاری از اعمال حیاتی، سوخت و سازها و تبادلات الکترونی توسط آن صورت می گیرد .
-این ویتامین موجب انبساط عروق می شود از اینرو مصرف میزان کافی و حتی بیش از نیازآن در مبتلایان به فشار خون بسیار مفید است .
-از اثرات این ویتامین کاهش کلسترول خون است . مصرف آن در افراد مبتلا به چربی خون بالا بسیار درکاهش میزان کلسترول مؤثراست .
میزان مورد نیاز بدن یک فرد نرمال از این ویتامین ،18 میکرو گرمدر روز است .

 

بقیه در ادامه مطلب


کمبود ویتامینB3 چگونه است ؟
در صورتیکه این ویتامین کمتر از حد مورد نیاز مصرف شود ، بدن در مدت کوتاهی به کمبود آن مبتلا می گردد . عوارض اولیه ،ضعف عضلانی،کم اشتهایی،سوء هاضمه وعوارض پوستی است بروز حتی یکی از این عوارض می تواند نشانه کمبود
B3 باشد . در صورتیکه کمبود این ویتامین ادامه یابد ، فرد مبتلا به بیماری پلاگر می شود که علائم آناسهال،اختلالات روحی ،خشکی و پوسته شدن پوست بدن در مناطقی که در معرض نور خورشید هستند ،ورم کردن زبان و در نهایت مرگ است .
B3 در کدام مواد غذایی موجود است ؟
نیاسین درتعداد زیادی ازمواد غذایی موجود است . در بعضی از مواد به صورت ترکیب وجود دارد که درحین پخت آزاد می شود و دراقلام  مواد غذایی حاوی پروتئین ، مواد اولیه را تولید می کند .
کنسرو ماهی تندارای مقدارقابل توجهی
B3  است ، همچنین این ویتامین  درنان ،سیب زمینی ،ذرت،گوشت گاو و در میوه ها و سبزی ها درگیلاس ،هلو وهویج موجود است .
در صورتیکه شما در روز 4 تا 5 کف دست نان و غذای تهیه شده با گوشت ( حداقل 100 گرم ) و سیب زمینی پخته ( با پوست ) و 1 یا 2 عدد میوه مثل گیلاس و هلو مصرف کنید میزان نیاز شما از ویتامین
B3 برآورده می شود .
ضمنا ذرت بو داده نیز یک خوراکی کم کالری و دارای میزان مناسبی
B3 است که می توانید در میان وعدها مصرف کنید .
نوشته شده توسط اشک ط در جمعه 8 خرداد 1388 و ساعت 05:30 ب.ظ
ویرایش شده در - ساعت -
 نوشته های پیشین
+ همه چیز در باره نیکوتین
+ مار گزیدگی و راه های درمان آن
+ کدام اسپری ضد عرق را مصرف کنیم ؟
+ اعتیاد و راهای ترک و مقابله با آن
+ گرما زدگی
+ خطرناکترین الگوی مصرف الکل مربوط به جوانان ایرانی است
+ یادآوری نکاتی که به افزایش طول عمر شما کمک خواهد کرد
+ فشار خون پایینو راه کنترل آن
+ نکاتی برای یک پیک نیک خوب
+ انواع موهای سر و روشهای شستشوی آنها
+ سیگار و ضررهای متعدد آن و راههای ترک و مقابله وتشخیص آن
+ اعتیاد به الکل ( الکلیسم‌ )
+ نحوه غربالگری دیابت حاملگی
+ افزایش قدرت و توانایی مغز و تمرکز مغز
+ تصاویر برهنه و کودکان ما و بهترین راه مقابله درست با آن

صفحات :